jueves, 27 de diciembre de 2012

Reflexió Tema3. Psicologia de l'educació


El tema 3 de l'assignatura de Psicologia de l'Educació és titula: 

Factors psicológics implicats en l'aprenentatge: factors intrapersonals del procés d'ensenyament- aprenentatge. 




Com a futures mestres hem de tenir molt presents els diferents factors psicològics que afecten al dia a dia dels infants, i que també ens afecten a nosaltres personalment.

Els factors psicològics intrapersonals que afecten al procés d’aprenentatge són:




Hem de saber com potenciar els factors positius dels infants, com ara una bona motivació o una bona atenció, per tal de fer dels aprenentatges quelcom més significatius per a ells. De la mateixa manera, hem de saber quins són els factors psicològics que poden afectar negativament al procés d’ensenyament- aprenentatge, per així poder intervenir ràpidament.

Com per exemple, si ens trobem amb una aula poc motivada, hem de saber com motivar-la, hem de trobar els punts forts dels alumnes, buscar i pactar els temes a  treballar en classe, guiant-nos així amb els interessos dels infants, i podent gaudir d’uns aprenentatges significatius.


Hem de conèixer als infants, la seva motxilla de vivències i la seva família, aquesta és la única manera que tindrem per poder oferir-los el millor tracte.

Hem de d’ensenyar de tal manera que als infants els hi agradi aprendre, fer del aprenentatge un art, i que els infants siguin els artistes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario